BirGün gazetesinin haberine göre, 1999-2002 yılları arasında Devlet Konservatuvarı Mezunları Dayanışma Derneği yöneticisi olan Ersoy'un, dernek hesabına yatırılan paranın "amaca aykırı kullanıldığı" iddiasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dava açıldı. Mahkeme, 2005 yılında 283 bin TL'nin yasal faizi ile birlikte Bakanlığa ödenmesine karar verdi. Ancak, Dernek faaliyetini sonlandırdığı için bu paranın geri ödenmesi mümkün olmadı. Bakanlık, bu kez Ersoy'un da aralarında bulunduğu yöneticilere dava açtı.

Ersoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Dernek yöneticiliğiyle kamuyu zarara uğratmanın ne alakası var ki? 2000 yılındaki bir olaydan bahsediyorsunuz. Derneği ilgilendiren bir konu bu. Tüzel kişilikle devlette yürüttüğüm bir görev arasındaki bağlantı nedir?" dedi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığı'nın ilk görevi olmadığını belirten Ersoy, "Ben yıllardır kamuda görev yapıyorum. Bu benim ilk görevim değil. Ben çeşitli illerde müdür vekilliği ve genel müdür yardımcılığı gibi görevlerinde bulundum. Konuyla ilgili açıklama yapma gereği duymuyorum" şeklinde konuştu.

'HARİKA ÇOCUK YASASI' YENİDEN GÜNDEMDE

85 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı! Bakandan açıklama geldi 85 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı! Bakandan açıklama geldi

İdil Biret ve Suna Kan gibi sanatçıların yurtdışında devlet bursu ile okuasını sağlayan ‘Harika Çocuk Yasası’ da seneler sonra yeniden gündemde. Harika Çocuk Yasası'nın, sanat birimleri ve kurumları aracılığıyla yetenekli çocukları desteklemeyi amaçlayarak gündeme geldiği de belirtildi. Bu kapsamda, ’Harika Çocuklar Yasası’nın 6660 sayılı kanunu yeniden ele alındı ve tekrar gündeme geldi. Yasaya göre özel yetenekli çocukların ve anne babalarının tüm masrafları 16 yaşına kadar devlet tarafından karşılanıyor. Ancak, 22 yıldır hiçbir şekilde uygulanmayan bu yasanın neden yeniden gündeme geldiği merak konusu oldu.

HABER MERKEZİ

Editör: Cemre Çalışkan